Темата+: Пистолетите на Р. и С. били в кашони с кухненски прибори

Темата+: Пистолетите на Р. и С. били в кашони с кухненски прибори

24rodopi.bg/Темата+ Пистолетите, иззети при спецакцията на полицията в Кърджали, са били съхранявани в кашони с кухненски прибори. Оръжията е трябв

24rodopi.bg/Темата+

Пистолетите, иззети при спецакцията на полицията в Кърджали, са били съхранявани в кашони с кухненски прибори. Оръжията е трябвало да бъдат транспортирани до държави в Западна Европа. Установено е, че към държането им имат съпричастност  Р.И., на 58 г., и С.Б., на 27 г., баща и син, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата.

Двамата са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, след като се прибрали от пътуване в съседна държава.

Районна прокуратура-Кърджали ще ги привлече към наказателна отговорност. Предстои да бъде изготвено постановление от наблюдаващия прокурор за задържането им за срок до 72 часа.

Припомняме, че 49 бойни пистолета с еднакъв номер бяха иззети от гараж на улица „Мургаш“ в Кърджали в петък.

Апелативна прокуратура съобщава:

Районна прокуратура-Кърджали наблюдава досъдебно производство за това, че в периода от 05.03.2022 г. до 11.03.2022 г. в гр. Кърджали са държани и предадени другиму огнестрелни оръжия – 49 броя пистолети с идентични марка и фабричен номер – марка „TAURUS“, за боеприпас 9х19 мм и с пълнители без боеприпаси, но с един и същ номер, без надлежно разрешение по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Престъплението е квалифицирано по чл. 339, ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 11 март 2022 г. в гр. Кърджали е било извършено претърсване и изземване в приземен гараж, където са намерени 49 пистолета. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0