Темата+: Петър се прибира в София, домът му става „арест“

24rodopi.bg/Общество/Темата+ „Домашен арест“ – това бе наложената мярка за неотклонение на 51-годишния мъж, който задигна 12 000 лева и 200 евро от л

24rodopi.bg/Общество/Темата+

„Домашен арест“ – това бе наложената мярка за неотклонение на 51-годишния мъж, който задигна 12 000 лева и 200 евро от лек автомобил в Кърджали.

Повече от час и половина продължи заседанието на Районния съд в Кърджали, предаде репортер на 24rodopi.com. Мотивите са „поради здравословни и други социални причини“. Мярката ще се изпълнява на адреса на обвиняемия като контролът се осъществява, както от съответната структура на МВР, така и чрез средствата за електронно наблюдение.

Припомняме, че парите бяха откраднати от колата на 53-годишна жена.

На 27 април,  около 11 часа, пострадалата оставила лекия си автомобил „Тойота“ на паркинга на голяма хранителна верига и влязла да пазарува. През това време Петър Г., който бил наблизо, преминал покрай колата и видял, че на седалката била оставена дамска чанта. Той отворил автомобила, вероятно с техническо средство, и отнел чантата, в която имало 12 000 лева и 200 евро. Веднага след това се качил в лек автомобил „Пежо“ и напуснал града. Подаден е бил сигнал в полицията. П.Г. е бил установен на входа на София, като отнетите пари са били намерени и иззети от автомобила му, посочват от прокуратурата.

51-годишният Петър Г. е от столицата. Той е безработен, не е бил осъждан преди това. Първоналано пред разследващите той бил категоричен, че не е бил в Кърджали. Мъжът обаче е записан от видеокамерите на търговския обект.

COMMENTS

WORDPRESS: 0