Темата+: Пътят за „Маказа“ остана затворен около 5 часа, неправилно изпреварване е причина за верижната катастрофа

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Движението в района на село Върхари е възстановено след извършения оглед на мястото на пътнотранспортно произшествие, съ

24rodopi.bg/Общество/Темата+
Движението в района на село Върхари е възстановено след извършения оглед на мястото на пътнотранспортно произшествие, съобщиха от Областната дирекция на МВР в 14.15 часа.
Припомняме, че тежката верижна катастрофа стана малко преди 9 часа сутринта в неделя на пътя за „Маказа“. Ударили са се „Фолксваген“, „БМВ“ и „Мерцедес“, две от колите са с български регистрации, третата – с румънска. Най-вероятно неправилно изпреварване, предприето от български автомобил, е причина за произшествието. Чуждата кола се движела в посока към границата, другите – към Кърджали.
Петима са пострадали в пътния инцидент.
Общо четирима са приети за лечение от днешната катастрофа по главния път от Кърджали към граничния контролно пропускателен пункт (ГКПП) „Маказа“, в района на момчилградското село Върхари.
Това съобщават от пресцентъра на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали.
Трима от тях са били настанени в Отделението по анестезиология и интензивно лечение на кърджалийската болница. Те са деца на 7 и на 14 години, и жена на 55 години. Четвъртият пациент – момиче на 17 години, което ще бъде транспортирано за лечение в Университетската многопрофилна болница за активно лечение в град Пловдив.
От областната болница в града град Арда посочват също, че към момента общото състояние на настанените за лечение при тях е стабилно.

COMMENTS

WORDPRESS: 0