Темата+: Нежеланият в ДПС Рамадан Аталай е депутат от 1997 година, бил е „парашутист“ в 9 области

24rodopi.bg/Темата+ Рамадан Байрам Аталай е влязъл в Народното събрание през 1997 година и едва вчера, на 28 юни 2024 година, областната структура в

24rodopi.bg/Темата+

Рамадан Байрам Аталай е влязъл в Народното събрание през 1997 година и едва вчера, на 28 юни 2024 година, областната структура в Пловдив сне доверие от него и поиска той да напусне парламента.

Както първи 24rodopi.com информира за решението на пловдивския Областен съвет, снетото доверие е във връзка със слабите изборни резултати и сигналите на активисти, че били тормозени от „парашутиста Аталай“.

В последните години той е неизменен водач на листата на ДПС в Пловдив област, но изборните му резултати не се подобряват, мотивира решението си областната структура на Движението. На 9 юни ДПС получи в 17 МИР- 6427 гласа, а на вота на 2 април 2023 г. за партията бяха гласували 7 811 души.

„Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните 5 вота и тенденцията е низходяща“, обясни лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим, цитиран от „Стандарт“.

13-ият мандат на „вечния депутат“ със сигурност ще бъде последен, защото се очаква следващата седмица той да бъде изключен от ПГ на ДПС по волята на избирателите.

Аталай е сочен за един от най-замогналите се български граждани по време на парламентарния си стаж.

COMMENTS

WORDPRESS: 0