Темата+: Момчето от спирката звъни на кмета: Никога няма да се повтори, ще покрием всички разходи по ремонта и… Кърджалийци, не правете като мен!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ „Много съжалявам. Постъпката ми не може да бъде оправдана с нищо. Мога обаче да обещая, че това никога няма да се повтор

24rodopi.bg/Общество/Темата+

„Много съжалявам. Постъпката ми не може да бъде оправдана с нищо. Мога обаче да обещая, че това никога няма да се повтори!“.

Това уверение е дал на кмета на Кърджали днес тийнейджърът, който строши стъклото на автобусна спирка във „Възрожденци“, научи 24rodopi.com. 15-годишното момче лично се е свързало по телефона с Ерол Мюмюн. Родителите му пък са били категорични, че ще поемат разноските по ремонта на съоръжението.

Припомняме, че случката се разиграла привечер на 9 април на спирката на Новия мост, до кръстовището във „Възрожденци“. Ученикът бързал за спортен ангажимент, но изпуснал автобуса. В яда си сритал стъклото на спирката. Последвала мигновена реакция на полицията, а униформените служители на реда бързо достигнали до извършителя. 15-годишният бе задържан.

Момчето спортува активно, добър ученик е, а преди време дори е бил награждаван като „Читател на годината“ от Регионалната библиотека в Кърджали, научи 24rodopi.com.

„Нека този лош мой пример да бъде за урок както на мен, така и на всички млади хора, които извършват вандалски прояви и нека те да спрат“, посочил още 15-годишният.

Както 24rodopi.com неведнъж писа, около 80 000 лева на година възлизат разходите на Общината за ремонт на съоръжения след вандалски посегателства. Една от първите стъпки на кмета Ерол Мюмюн след встъпването му в длъжност бе именно да се фокусира върху този проблем. Новото ръководство на администрацията форсира дейностите по поставяне на камери за видеонаблюдение. Първият етап вече е изпълнен – техниката следи в парковете, както и на Новия мост. Над 130 камери предстои да бъдат поставени на улици, кръстовища и други възлови места, с които да се съдейства на полицията за повишаване на сигурността и спокойствието в града.

COMMENTS

WORDPRESS: 0