Темата+: Министерски съвет за оставките: Безпрецедентно, областните остават!

24rodopi.bg/Политика/Темата+ В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата с

24rodopi.bg/Политика/Темата+

В Министерския съвет постъпват заявления за напускане на областни управители и заместник областни управители от цялата страна. Акцията е безпрецедентна и поставя на изпитание изпълнението на законовите задължения на изпълнителната власт, се посочва в съобщение на правителствения пресцентър, с което отново бе потвърдена новината на 24rodopi.com от тази сутрин.

„Областните управители имат широкоспектърни функции, с които защитават обществения интерес. Те имат ангажимент да координират регионалното развитие от името на правителството, да упражняват контрол върху работата на териториалните структури на централната власт, да следят за законосъобразността в дейностите на местната власт и др.

Постъпилите заявления за напускане ще бъдат разгледани поетапно. Министерският съвет ще вземе решение във връзка с всяко едно от тях своевременно, като дотогава всички областни управители и заместник областни управители са длъжни да изпълняват функциите си“, се посочва още в прессъобщението.

COMMENTS

WORDPRESS: 0