Темата+: Министър: Жена седи 40-45 минути на пейка, става и след минута гръмва – 6-ма убити, 81 ранени

24rodopi.bg/Темата+ Жена, чиято самоличност се установява, заподозряна за адската експлозия в „туристическото сърце“ на Истанбул, при която загинаха

24rodopi.bg/Темата+

Жена, чиято самоличност се установява, заподозряна за адската експлозия в „туристическото сърце“ на Истанбул, при която загинаха 6 уши и 81 бяха ранени.

„Жената, оставила чантата, е седяла на пейката 40-45 минути. Минута-две, след като е станала, е избухнала експлозия. Или има механизъм в тази чанта, или някой детонира отдалеч. В момента се проверяват сведенията за тази жена. Името й все още не е известно. Преглеждат се всички записи от камерите в района“, заяви по време на участие в телевизионно предаване министърът на правосъдието на Турция Бекир Боздаг в коментар за трагедията на пешеходния булевард „Истиклял“ в квартал „Бейоглу“, недалеч от площад „Таксим“.

Министърът посочи, че зад взрива със сигурност стоят терористи, но не се знае кои. Нито една от терористичните организации, които се подкрепят от външни сили, не е поела отговорност за атентата, каза той. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0