Темата+: „Местен феодал“ организирал кампания за отстраняване на неудобни синдикалисти

24rodopi.bg/Темата+ Лице, определяно от регионалната структура на КТ „Подкрепа“ като „местен феодал“, е организатор на кампанията за отстраняване на

24rodopi.bg/Темата+

Лице, определяно от регионалната структура на КТ „Подкрепа“ като „местен феодал“, е организатор на кампанията за отстраняване на работещи синдикалисти. Това посочат в писмо до 24rodopi.com от Регионален синдикат „Образование“ в Кърджали към Конфедерацията на труда „Подкрепа“.

Както вече информирахме, Конфедеративният съвет на КТ „Подкрепа“ подложил на гласуване предложение за отнемане правомощията на председателя на кърджалийската структура на синдикалната организация Румяна П. и секретаря Диана С. Решението е гласувано на 26 март в столицата. 57 са дали съгласие, 68 гласа обаче са били против.

От централата на синдиката съобщиха, че след извършени проверки е станало ясно, че за различни периоди от 2019 до 2023 година са отклонени средства от дължимия членски внос, като общата сума е в размер на 26 895 лева, става ясно от представените по време на съвета документи. Част от сумите са били възстановени.

Синдикалните секции, членуващи в РСО „Подкрепа“-Кърджали, трябва да проведат събрания за избор на делегати за извънредно регионално събрание след решението на служебната мандатна комисия. То трябва да се проведе не по-късно от 30 април.

В писмо на Регионален синдикат „Образование“ се посочва:

„С тази публично извършена дезинформация се цели дискредитация на определени „непокорни” синдикални структури и техните лидери, които работят в интерес на своите членове. Кампанията е организирана от „местен феодал”, който повтаря добре работещ сценарий от преди 9 години. Целта е отново да се отстранят работещите синдикалисти, за да се консумира членския внос единствено за заплата на неработещия „лидер”!  Последици от подобни деструктивни действия са единствено: уронване имиджа  на КТ „Подкрепа” и напускане на членове и цели структури. Тези процеси, за съжаление се стимулират от ръководство на СРС „Подкрепа”, през чиито мандат синдикалните структури са се стопили наполовина“. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0