Темата+: Местан в болница след прекаран инсулт! Прокуратурата поиска „домашен арест“ за бащата!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт. Поради тази причина е постъпило искане от негова страна за

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Лютви Местан е в болницата в Момчилград след прекаран инсулт. Поради тази причина е постъпило искане от негова страна за отлагане на делото, предаде репортер на 24rodopi.com от съдебната зала.

Съдът в Кърджали уважи искането и насрочи следващо заседание за 28 март от 10 часа.

Прокуратурата от своя страна поиска да се вземе мярка „парична гаранция“ или „домашен арест“ спрямо другия обвиняем Юсеин Ахмед поради неявяване в залата, без да е посочена основателна причина. Държавното обвинение поиска още забрана на Ахмед да напуска пределите на страната, както и глоба на адвоката му също поради неявяване. Исканиета бяха отхвърлени.

Както вече писахме, комплексната автотехническа експертиза е готова, страните са запознати с нея, всички свидетели са изслушани, а делото трябва да навлезе във финалната си част.

Обвиняеми по него са политикът Лютви Местан и Юсеин Ахмед, чиито автомобили се сблъскаха на главния път Кърджали-„Маказа“ през април 2019 година. При инцидента загина дете на 6 месеца.

COMMENTS

WORDPRESS: 0