Темата+: Медицинският екип ли е виновен за състоянието на Беширов или…

Темата+: Медицинският екип ли е виновен за състоянието на Беширов или…

24rodopi.com/Темата+ Около 7 часа вчера сутринта на мястото на катастрофата, а и в следващите часове на мястото на инцидента и в полицейското управ

24rodopi.com/Темата+

Около 7 часа вчера сутринта на мястото на катастрофата, а и в следващите часове на мястото на инцидента и в полицейското управление в Кирково, Стоян Беширов се държи като „пиян водач“. Поне така си мислят медици, полицаи и граждани. Бившият общински кмет на Неделино си тръгва от полицията към 12 часа със съпругата си, след като е отказал тест с дрегер за наличие на алкохол в кръвта. 3-4 часа по-късно „гръмва новината“, че Беширов не е употребил алкохол – доказва го кръвната проба.

Всичко това вчера съобщи 24rodopi.com, но акцентът в темата с продължение – Беширов е направил инсулт и затова автомобилът му излетял от пътя, „късайки мантинела“ – предизвика гневни реакции.

„Не ни интересува на какво мирише цялата тази история, но нека не се вменява вина на медицинския екип, който е пристигнал на място и прегледал водача. Вярно, че той водачът се държал неадекватно, но това не са били симптоми на инсулт, още повече като се прибави и силната миризма на алкохол“, твърди медик, който е категоричен, че ако в първия час след инцидента е имало симптоматика, то спешните медици щели да реагират адекватно за първия „златен час” за начало на лечението.

Друг гневен лекар задава въпроса: „Щом не е бил пиян, защо отказва дрегера? Ако се тества на момента и се установи, че не е пил, а продължава да залита и да прави други неща, които приличат на пиянски, но не са, тогава по-лесно може да се определи, че е пациентът е в „терапевтичния прозорец”, който е до 3 часа от началото инсулта“.

Претърпелият инцидент Стоян Беширов се оплакал само от болки в гърба и отказал манипулации от екипа на Филиала на Центъра за спешна помощ в Кирково.

„Мирише на джибри“ – този израз пък е използван след престоя на Беширов в цивилна кола, след като бил спасен от случайно от водач на преминаващо МПС. Той забелязал изменение в целостта на мантинелата и слязъл в ниското, където видял как шофьорът на потрошения „Мерцедес“ да се опитва да затвори капака на автомобила и да го подкара. Виждайки, че се появил човек, 67-годишният Беширов го предупредил да не звъни на спешния телефон.

Твърдението на близките на Беширов в следобедните часове на 5 октомври е, че той е настанен в пловдивска клиника и състоянието му е много тежко.

COMMENTS

WORDPRESS: 0