Темата+: Крави и татуировки между… иманярството, дрогата и оръжията

24rodopi.bg/Темата+ Семейството, което бе задържано заради притежание на дрога, незаконно оръжие и археологически обекти, отглеждало животни в Горн

24rodopi.bg/Темата+

Семейството, което бе задържано заради притежание на дрога, незаконно оръжие и археологически обекти, отглеждало животни в Горно Къпиново. Синът пък правил татуировки в студио в дома си, научи 24rodopi.bg.

„Красимир доста често обикаляше с металотърсач в региона, какво е намирал не знаем. Баща му Ясен работи нещо, свързано с ВиК в Момчилград, майка му пък се грижи за кравите“, разкриха пред екипа ни местни.

Припомняме, че три вида наркотици, културно-исторически ценности, незаконно оръжие и боеприпаси са били открити във фамилни имоти в село Горно Къпиново. Проверките са били извършени в хода на специализирана операция за противодействие на разпространението и притежаването на наркотични вещества. В жилище и в помощни постройки в кирковското село служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и полицаи от РУ-Кирково открили около 70 грама суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана, около 30 грама бяло прахообразно вещество, за което с тест било установено, че е амфетамин и около 5 грама кафяво вещество, което при направен тест реагирало на хероин. В хода на претърсванията били намерени още незаконно притежавани пушка, пистолет и 98 патрона, а също и 17 артефакта, нерегистрирани по съответния ред. Наркотиците, оръжието, боеприпасите и археологическите обекти са били иззети и са на съхранение в РУ-Кирково. 

За срок до 24 часа са били задържани 41-годишният Красимир, баща му Ясен, на 66 години, както и майка му, на 64 години. Образувани са три досъдебни производства – за незаконно придобиване и държане на високорискови наркотици, за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси, за неидентифицирани и нерегистрирани археологически обекти. 

„И преди са правили претърсвания в дома им, но нищо не е било откривано“, посочиха жители на селото.

На снимката: Синът Красимир

COMMENTS

WORDPRESS: 0