Темата+: Консула преметнал и гурбетчия с 12 бона! Схемата е „Ще ти уредя имот без търг“

24rodopi.bg/Темата+ „Имам познати хора в Общината, ще ти уредя общински имот без търг“. С тези увещания 61-годишният Салибрам Емин, известен кат

24rodopi.bg/Темата+

„Имам познати хора в Общината, ще ти уредя общински имот без търг“.

С тези увещания 61-годишният Салибрам Емин, известен като Консула от Кърджали, преметнал гурбетчия, завличайки го с 12 000 лева.

Измамата станала преди години, разкри самата жертва – 47-годишният Мустафа Хюсеин.

 

„Тогава той ми се представи като адвокат. Заведе ме да видя общинска къща, която е в центъра на Кърджали. Щял да уреди да я купя. Първо му дадох 5 000 лева. После на няколко пъти по 3 и 2 хиляди. Общо 12 000 лева. За десет от тях имам документи, заверени пред нотариус. Той дори влизаше в Общината, където да говори със своите хора, а аз чаках отвън. След това загубих контакт с него“, разказа за 24rodopi.com кърджалиецът Мустафа. В момента мъжът живее и работи в Швеция. Години наред се е опитвал да се свържи със Салибрам, но безуспешно. Когато успял, Консула му казал, че минал 5-годишния давностен период.

Нито имот, нито пари. Това е резултатът.

„Разбрах впоследствие, че много хора са били измамени от този човек, отново с имоти“, допълни Мустафа Хюсеин.

Към момента 61-годишният Салибрам Емин е в ареста за измама на чуждестранна студентка. Пловдивският окръжен съд потвърди определението „задържане под стража“ на Консула от Кърджали, който нанесъл вреда на чужденката в размер на 17 640 лева.

Срещу него бе повдигнато обвинение за това, че в периода от месец септември 2020 г. до юни 2021 г. измамил чуждестранна студентка. Момичето е шведска гражданка от иракски произход, на 25 години. По делото бе установено, че обвиняемият обещавал на пострадалата да й съдейства за прехвърляне на брат й, който бил студент в Медицинския университет в Плевен в Медицинския университет в Пловдив, където учела тя.

Жената открила мъжа чрез посредник в група в мобилно приложение. За извършването на услугата на няколко пъти пострадалата му превела общо 9 000 евро.  Обвиняемият настоявал парите да бъдат предоставени от пострадалата в брой, но тя ги превела по банкова сметка на негов близък. След това обаче той престанал да отговаря на мобилните си телефони и не предприел никакви действия по прехвърлянето на брат й в МУ-Пловдив. Така той загубил студентските права и бил отписан от МУ-Плевен.

COMMENTS

WORDPRESS: 0