Темата+: Къщата на учителя била в режим „Авария“ от 20 декември, човекът с ключа – неоткриваем, унищожаването – по празниците

Темата+: Къщата на учителя била в режим „Авария“ от 20 декември, човекът с ключа – неоткриваем, унищожаването – по празниците

24rodopi.bg/Темата+ Алармената система в къщата на покойния учител Хикмет Бекиров е преминала в авариен режим на 20 декември. Моментално от централат

24rodopi.bg/Темата+

Алармената система в къщата на покойния учител Хикмет Бекиров е преминала в авариен режим на 20 декември. Моментално от централата на сигнално-охранителната фирма са изпратили екип на място, в района на общинската горичка. Служителите на компанията, която е ангажирана за охраната на имота, не открили нещо притеснително отвън, но потърсили човека, който държал ключа за къщата. Те искали да установят причината за аварията – прекъсване на тока или изтощаване на батерията.Ангажираното от фамилията лице, което държало ключа за къщата, не отговаряло на телефонните позвънявания нито но 20-и декември, нито в следващите дни. На някои от позвъняванията в слушалката се чувал сигнал „Заето“.

Това установи разследването на 24rodopi.com за унищожаването на къща в района на общинската горичка край Кърджали, за което информирахме и първи показахме още на 4 януари.

За повреда и унищожаване на чуждо имущество е започнато разследване в РУ-Кърджали. Дограма, врати, мебели и техника били унищожени в къща в Кърджали. Дежурна оперативна група от полицейското управление е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство за извършеното престъпление по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс – „Който унищожи или повреди противозаконно чужда движима или недвижима вещ, се наказва с лишаване от свобода до пет години“.

Полицията издирва извършителя на деянието.

В къщата е живял учителят Хикмет Бекиров, с над 40-годишен педагогически стаж. След неговата смърт преди 3 години, къщата останала на наследниците, които не са я продали заради сантименталната й стойност за фамилията. Дъщерята на Бекиров – Налян, която живее в турския град Измир ангажирала сигнално-охранителна фирма, която е със седалище в София, но с офис и служители в Кърджали. Последната фактура, издадена от „сотаджиите“ е от 14 ноември 2022 година. На същата дата е извършено и плащането в размер на 237 лева и 60 стотинки за охрана на обекта от 1-ви декември 2022 г. до 1-ви юни 2023 г.

Погромът е извършен по празниците.

На 3 януари екип на охранителната фирма отново посетил обекта и след установяването на взлома алармирал полицията, която пък се свързала със семейството в Измир.

COMMENTS

WORDPRESS: 0