Темата+: Къщата на мразещите се: Баща и щерка не трябва да се приближават един до друг!

24rodopi.bg/Общество Баща и щерка не трябва да се доближават един до друг на по-малко от 20 метра, въпреки че са в едно домакинство. Трябва и да се в

24rodopi.bg/Общество

Баща и щерка не трябва да се доближават един до друг на по-малко от 20 метра, въпреки че са в едно домакинство. Трябва и да се въздържат от домашно насилие.

Това е окончателното решение на Окръжния съд в Кърджали спрямо 90-годишния Салимехмед Ю. и дъщеря му Илияна А. от Млечино.

За историята „Война за къщата на един старец! Гонят 90-годишен от дома му…“ 24rodopi.com писа още през лятото.

Припомняме, че молба за защита от домашно насилие бе подадена през юли от 66-годишната щерка на Салимехмед Ю. – Илияна А.

„Притежаваме част от къщата, наследена от майка ми. Тя почина преди десет години. От тогава аз и съпругът ми стопанисваме имота, правим подобрения. Баща ми е жител на Истанбул. Всяка година през летните месеци той е при нас. Винаги сме се отнасяли към него с почит и уважение. Но тази година нещо се промени. Започна да се държи грубо с нас. Да ни заплашва, тормози психически. Казва, че всичко е негова собственост и трябва да се изнасяме. Щял да смени патроните на бравите, да ни изхвърли. Отказва да яде храната, която приготвям, защото можело да го отровя. Цял месец продължава този тормоз. На 30 юни влезе в кухнята и започна да троши всичко. Блъсна масата и каза „Мачът сега започва“. Удряше с бастуна хладилника, защото още не сме го изнесли“, твърди пред съда дъщерята на дядото – Илияна А.

В същото време роднини се усъмниха, че всичко е заради имота. Според свидетели, старецът също бил тормозен. Дори му бил счупен бастуна докато той си почива на селската чешма.

В крайна сметка, решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. Дядото и щерка му ще трябва да платят глоби в размер на по 200 лева.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0