Темата+: Кърджалийци: „Цял век“ чакахме този ремонт. Какво е това сега?

24rodopi.bg/Темата+ Цял век чакахме този ремонт. Какво е това сега? Това пишат до редакцията ядосани кърджалийци по повод публикацията ни от 25 апри

24rodopi.bg/Темата+

Цял век чакахме този ремонт. Какво е това сега?

Това пишат до редакцията ядосани кърджалийци по повод публикацията ни от 25 април „Козметика“по „Беломорски“! Основен ремонт – догодина, заради… „Битката за милионите“ и днешната „Никола Чанев към АПИ: Защо 5 месеца се бави ремонтът на„Беломорски“?! Назначените шефове от Денков дължат отговори“.

Както вече 24rodopi.com първи писа, процедурата по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на основния ремонт на бул. “Беломорски“ в Кърджали, през който преминава основният пътникопоток за граничния пункт „Маказа“, все още не е приключила и поради това основният ремонт се забавя.

Извършваните от няколко дни дейности по настилката на булеварда са аварийно изкърпване, поясниха пред наш репортер от Агенция „Пътна инфраструктура“. Изпълнява се машинно и ръчно преасфалтиране на най-компрометираните участъци, като дейностите ще приключат до края на следващата седмица.

Обществената поръчка за основен ремонт на път I-5 Хасково – Кърджали – Маказа, в отсечката между 340-и км и 342-ри км, който съвпада с трасето на бул. „Беломорски“, бе обявена през октомври 2023 г. Основният ремонт на 2,4 км участък – от северния вход на град Кърджали до кръговото кръстовище при автогарата, ще включва подмяна на настилка, бордюри, подобрено отводняване, пътни знаци, ограничителни системи и маркировка. Проектът включва също обновяване на 36-метрова подпорна стена в обхвата на пътя, с височина три метра, ремонт на 72-метровия мост в близост до Езикова гимназия „Христо Ботев“, преминаващ над дере. На съоръжението ще бъде подменена пътната настилка, хидроизолацията, тротоарите, парапетите, ограничителните системи и уличното осветление.

COMMENTS

WORDPRESS: 0