Темата+: Група от столицата атакувала кланица „Шенел“ след сигнал „В Кърджали продават агнешко от Македония за българско“ (видео)

24rodopi.bg/Темата+ Екип от столицата е провел акцията в кърджалийската кланица, научи 24rodopi.com. Припомняме, че днес от Българската агенция по бе

24rodopi.bg/Темата+

Екип от столицата е провел акцията в кърджалийската кланица, научи 24rodopi.com. Припомняме, че днес от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщиха, че е издадено разпореждане за спиране на дейността на месодобивно предприятие в област Кърджали в частта доставка и дистрибуция на трупно месо с произход трети държави.

При извършена днес пълна проверка са констатирани заблуждаващи практики по отношение на произхода на месото, което се реализира от предприятието „Шенел“, което е базирано в Прилепци. Инспекцията е съвместна с експерти от Министерство на земеделието, по сигнал на НОКА и във връзка със засиления контрол преди Великденските празници.

Освен това е имало подаден сигнал, че „голяма кланица в Кърджали предлага агнешко от Северна Македония за българско“.

„Шенел“ е от най-оборотните кланици в България. Обектът в периферията на квартал „Възрожденци“ попадна в криминалните топ новини преди време, когато стана ясно, че от жилище на собственика са откраднали около 100 000 лева.

 

Установеното днес налично агнешко месо в обекта е около 32 тона. То остава под възбрана до доказване на безопасността му.

Издадено е предписание за доказване на съответствие на замразено агнешко месо, с произход Северна Македония, и за информиране на всички контрагенти, получили от македонското агнешко месо, по отношение на произхода му.

На оператора ще бъдат връчени два акта за установяване на административно нарушение, по отношение проследяемост на получените партиди и по отношение заблуждаваща информация за произхода на месото. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0