Темата+:Фирмата на Сибил Тошков и Дуйгу Тюркоглу e за консултантски услуги и агентство, регистрирана е дни преди изборите в края на 2021-ва

Темата+:Фирмата на Сибил Тошков и Дуйгу Тюркоглу e за консултантски услуги и агентство, регистрирана е дни преди изборите в края на 2021-ва

24rodopi.bg/Темата+ Фирмата на сина на председателя ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и на депутата от ИТН Танер Тюркоглу е създадена малко пред

24rodopi.bg/Темата+

Фирмата на сина на председателя ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов и на депутата от ИТН Танер Тюркоглу е създадена малко преди изборите за Народно събрание в края на 2021 година, сочи справка в Търговския регистър.

„Рейвънхил консулт“ е регистрирана на 15 ноември 2021 година. Като предмет на дейност са вписани: консултантски и информационни услуги, търговско представителство и посредничество, проучвателна дейност, изготвяне на анализи, бизнесинвестиционни планове, сделки с интелектуална собственост, вътрешна и външна търговия, комисионерство, агентство в полза на местни и чужди физически и юридически лица. Съдружници са Сибил Тошков Хаджитодоров – 50% дял, и Дуйгу Тюркоглу – 50% дял.

Вчера стана ясно, че шефът на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов има общи бизнес интереси с джебелския депутат от ИТН Танер Тюркоглу. Синът на „дясната ръка“ на Слави Трифонов – Сибил Тошков Йорданов, и дъщерята на джебелчанина имат обща фирма, пише сайтът за разследвания BIRD.

„Не партия, а фирма. Сибил Тошков Хаджитодоров е съдружник в една фирма с депутата с Иван Руменов Клисурски, а в друга с дъщерята на депутата с 3 самоличности Танер Кадир Тюркоглу (или Танер Ердинч Дурмуш или пък Тянко Калинов Насков)“, посочва BIRD.

Предприемачът от Джебел изненадващо се отказа от турското си гражданство и се появи в кандидатска листа на ИТН в област Пловдив през 2021-ва. Той бе втори след Тошко Йорданов и през април, и през юли, и през декември. Йорданов, който беше водач в още един район, отстъпи мандата на Тюркоглу.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0