Темата+: Енис и гаджето му тръгнаха към „учебния полигон“, а Овчаров видя врагове

Темата+: Енис и гаджето му тръгнаха към „учебния полигон“, а Овчаров видя врагове

24rodopi.bg/Темата+ Странният анализ на археолога Николай Овчаров за счупените сергии на паркинга под Перперикон даде основание на разследващите поли

24rodopi.bg/Темата+

Странният анализ на археолога Николай Овчаров за счупените сергии на паркинга под Перперикон даде основание на разследващите полицаи да отворят нестандартната страница за версии: Възможно ли е вандалският акт да е свързан с разкопките на скалния град или, може би, трябва да се търси „дългата ръка“ на иманярската мафия.

Не се е наложило да се търсят ощетени селяни, които са работили „горе на скалите“ и не са получили полагаемите им се пари, защото кърджалийските полицаи бързо стигнаха до собственика на автомобила, потрошен след „целувката“ с дървениите.

Николай Овчаров, който от години ръководи разкопките на открития от археолога Иван Балкански скален град, сподели пред столичен сайт, че имал много врагове, но добави, че преценява случилото се повече като вандалски акт на наркомани или хулигани.

19-годишният Енис и 18-годишната му приятелка, които бяха задържани за потрошените сергии, не са чували за Овчаров, не са се качвали на скалистото тепе, нямат роднини, които да са копали в скалния комплекс, нито пък познати иманяри.

Енис е чул за паркинга, който бил използван в тъмните часове от дрифтаджии и бил нещо като учебен полигон.

Той отрича да е дрифтаджия. Казва, че приятелката му нямала шофьорска книжка и умения, но пък с огромно желание да се научи да шофира. Преди явяване на курсове се нуждаела от практика. Именно тя изтървала управлението върху „Ауди“-то. Последвал вик „Стоп!“, но кракът на девойката бил върху педала на газта и автомобилът с белгийска регистрация и застраховка тръгнал срещу дървените стойки на сергиите.

Младежът ангажирал автовоз, за да транспортира до Хасково за ремонт авариралата кола. По-късно автомобилът бе върнат на кърджалийска територия и сега е в двора на полицейското управление.

Щетите за Енис Белгиеца са определено по-големи откъм финансово изражение, отколкото на търговците.

Съобщението на полицията:

Криминалисти от РУ-Кърджали разкриха за часове  унищожаване на чуждо имущество на паркинга в района на светилището Перперикон, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР.

Двама са задържани в сряда в полицейското управление във връзка с образуваното досъдебно производство след подаден сигнал за нанесени поражения на дървени маси на търговци и навес в района на комплекса. Криминалисти от управлението са установили 18-годишна и 18-годишен, съпричастни към деянието, които са задържани за срок до 24 часа. Издирен е и лек автомобил „Ауди“.

Работата по случая продължава разследващ полицай в РУ-Кърджали под наблюдението на Районна прокуратура.

COMMENTS

WORDPRESS: 0