Темата+: Единият от данъчните служители е бил арестуван преди време за участие в организирана престъпна група, но оправдан и върнат на работа!

24rodopi.bg/Темата+ „Беше около 10.30 часа. Полицаите влязоха в кабинета му и го изведоха навън с белезници. Видяхме опитния колега, другият задържан

24rodopi.bg/Темата+

„Беше около 10.30 часа. Полицаите влязоха в кабинета му и го изведоха навън с белезници. Видяхме опитния колега, другият задържан – не“, разказаха данъчни служители за вчерашната акция в кърджалийския офис на Националната агенция по приходите, за която първи 24rodopi.com писа.

Двама служители бяха задържани, единият е на 34 години, а другият – на 57.

Единият бе арестуван и през 2013 година в акция срещу организирана престъпна група, създадена с цел да извършва различни по вид престъпления – укриване на данъци, контрабанден внос на злато, незаконни сделки с благородни метали.

Припомняме, че тогава Специализирана прокуратура повдигна обвинения срещу трима души след операцията, проведена в обект на Търговската улица („Републиканска“) в Кърджали. По-късно обвинението срещу данъчния служител падна в съда и той бе възстановен на работа, получи и обезщетения.

COMMENTS

WORDPRESS: 0