Темата+: Дрога под дърво и камък в парка, гърци зареждат от депа по пътя за „Маказа“…

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Дрога по дърво и камък, в пакети, буркани, сред храсти… Тенденцията да се крият наркотици в парковите зони на Кърджали

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Дрога по дърво и камък, в пакети, буркани, сред храсти…

Тенденцията да се крият наркотици в парковите зони на Кърджали продължава.

Както вече писахме, 18-годишен бе задържан за притежание на канабис. Той бил спипан в хода спецакция на полицията в областния град. Ученикът е установен в парк „Простор“, докато прибирал от тайник около 20 грама суха листна маса.

При направен тест субстанцията реагирала на канабис.

През април м.г. отново в „Простор“ бе арестуван 22-годишен, докато прибира от тайник пакет с 20 грама марихуана.

18-годишният скрил дрогата под камък в района на Обсерваторията.

Преди години бе задържан мъж с голямо количество амфетамини след като се опитал да си прибере „стоката“ сред тревните площи на парк „Горубсо“. Скрити места в района на „Водното огледало“ също са били използвани за тайници.

Друг дилър пък показа преди време още по-голяма наглост, след като бе арестуван с буркан канабис, скрит сред храсти в двора на училище в Кърджали.

20 лева е цената на грам марихуана и амфетамин на улицата.

В последно време пък и гърци пазаруват от страната. Няколко мъже бяха задържани при опит да преминат през „Маказа“ с различни количества канабис и синтетични наркотици.

Според разследващи, те прибирали дрогата от специално оборудвани депа по пътя към границата. Те обаче са извън област Кърджали.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0