Темата+: Делото за смъртта на родилката е прекратено – няма престъпление!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Досъдебното производство за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали е прекратено, няма данни за престъпление. Това р

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Досъдебното производство за смъртта на 26-годишната родилка в Кърджали е прекратено, няма данни за престъпление.

Това разкриха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура.

Снети са обяснения от близки и роднини, а проверката от страна на Изпълнителната агенция „Медицински надзор“ е била котегорична – тежкото здравословно състояние на жената е причина за смъртта й. Били са предприети всички адекватни медицински грижи спрямо нея.

Припомняме, че младата жена почина на 12 декември м.г. в болницата в областния град. Тя е била приета в коматозно състояние и данни за мозъчен оток. Жената е хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение. Изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия възстановява дишане и сърдечна дейност. Взето е решение за спешно абдоминално родоразрешение по витални индикации.  Извършено е секцио – родено е дете с тегло 1 300 грама.

В хода на диагностично-лечебния процес се потвърждават клиничните и параклиничните данни за гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране, пациентката умира на 12 декември.

COMMENTS

WORDPRESS: 0