Темата+: Братът на загиналата при пожара: Тялото й все още е в къщата, не могат да влязат!(снимки)

Темата+: Братът на загиналата при пожара: Тялото й все още е в къщата, не могат да влязат!(снимки)

24rodopi.bg/Общество „Все още не мога да повярвам, че това наистина се е случило. Сякаш се събуждаш от кошмар. Сестра ми все още е там, защото не мог

24rodopi.bg/Общество

„Все още не мога да повярвам, че това наистина се е случило. Сякаш се събуждаш от кошмар. Сестра ми все още е там, защото не могат да влязат в къщата, за да извадят тялото“.

Това споделя пред германска медия братът на загиналата при пожар кърджалийка в град Офенбах. Самият той е идентифицирал трупа на малкото детенце, негов племенник, за да спести гледката на бащата.

Цяла фамилия от Кърджали е живеела в триетажната сграда, която изгоря във вторник вечерта в Офенбах.

„Около 20-25 души са, цялата рода. Работиха в Германия от години. Детенцето дори бе родено там“, споделят техни близки в Кърджали.

Припомняме, че пламъците убиха млада жена и малкото й детенце. Две жени на 40 и 45 години, както и 14-годишно дете са настанени в болница с тежки наранявания. Всички те са от кърджалийската фамилия.

„В момента сградата е застрашена от срутване, което продължава значително да затруднява работата“, посочват от полицията. Причината и произходът на пожара също не са ясни и в момента текат разследвания. Що се отнася до причината за пожара, от полицията казват, че до момента няма данни за умишлено действие или външно влияние. „Разследваме във всички посоки“, казва прессекретарят Томас Лейполд. По думите му част от разследването ще бъде и състоянието на опазване на сградата и със сигурност и въпросът дали всичко е било изрядно от конструктивна и противопожарна гледна точка.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0