Темата+: Битият медик: Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари!

Темата+: Битият медик: Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари!

24rodopi.bg/Темата+ „Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам р

24rodopi.bg/Темата+

„Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваше”, разказва пред НТВ битият момчилг,адски медик д-р Юлиан Ангелов. Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Както вече 24rodopi.com писа, за нанесен удар на медицинско лице 21-годишен е бил задържан в РУ-Момчилград. Инцидентът станал около 20.00 часа на 27 август.

В събота в Спешния център в Момчилград било получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка. На място спешен екип е обработил раната. Насочили пострадалия за хирургическа интервенция, но той е отказал. След около час и половина обаче пристигнал във филиала в Момчилград сам. На работа вече била нощната смяна.

Агресивният мъж е ударил медика и избягал, но по-късно бил задържан.

Според Центъра за спешна медицинска помощ от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици в Кърджалийско. По един от случаите имало присъда.

COMMENTS

WORDPRESS: 0