Темата+: Беззакония в Старо място!? Багеристът пред полицаи: Чистих камъните, не съм бутнал покрива!

24rodopi.bg/Темата+ „Аз разчиствах камъните, за да отворя пътя, не съм бутнал покрива“, обяснил пред полицаите багеристът, след чиито действия е по

24rodopi.bg/Темата+

„Аз разчиствах камъните, за да отворя пътя, не съм бутнал покрива“, обяснил пред полицаите багеристът, след чиито действия е потърсена помощ от 112.

Както 24rodopi.com вече писа, сигнал за разрушена къща е бил подаден от село Старо място. Багер бутнал покрива на каменна къща, а земекопната машина била ангажирана от собственика на обект за нощувки, твърдят местни жители, запознати със случилото се в населеното място край язовир „Кърджали“.

„Огнян има къща за гости. Той е наел багера, за да отвори път към имота му, да чакълира пътя. Багеристът даде обяснения на полицаите, сигурно и Огнян го е направил. Днес чакаме техници от Община Кърджали да погледнат и преценят как може да се направи път“, сподели за 24rodopi.com кметът на Старо място Бахри Нури Дурмуш.

Собственикът на съборената къща живее в Турция. По време на изборите за последно си е бил в селото.

„Няколко души живеят тук. Повечето са в Пеньово. Освен къщата за гости на Огнян, който е на около 70 години, в Старо място има и хотел на друг човек. Идват туристи иначе“, допълни още кметът.

Жител на селото твърди, че собственикът на къщата за гости надвишава правата си. „Няма право да пипа нищо, което не е негово. Как така ще наема багер и ще чужди домове, защото му пречели на клиентите. Всичко, което прави е да тормози хората тук, защото е убеден, че е над закона“, жалва се пред репортер живущ в Старо място.

„Как така вчера се разширява път, а днес ще идват от Общината. Мирише на беззакония. Настояваме за проверки от компетентните инситутуции“, това пък коментира друг жител с имот наблизо.

Очаквайте подробности!

COMMENTS

WORDPRESS: 0