Темата+: 7 задържани за хулиганство в Джебел – скандали, побои, изстрели и дрогиран водач!

Темата+: 7 задържани за хулиганство в Джебел – скандали, побои, изстрели и дрогиран водач!

24rodopi.bg/Криминале За хулигански действия, създадени пречки на полицейски служители да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и упр

24rodopi.bg/Криминале

За хулигански действия, създадени пречки на полицейски служители да изпълнят задълженията си по охрана на обществения ред и управление на автомобил след употреба на наркотични вещества седем мъже са били задържани в РУ-Момчилград на 19 май и 20 май.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кърджали, потвърждавайки новината на 24rodopi.com от уикенда.

Около 21,30 часа на 20 май в Джебел полицаи спрели за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 58-годишен. В хода на проверката водачът и 63-годишният му спътник влезли в пререкания с униформените служители, в скандала се намесили още трима преминаващи на 27 г., 31 г. и 45 г., които проявили словесна и физическа агресия към полицаите. За да бъде прекратен конфликтът, единият служител произвел два изстрела във въздуха. Петимата са били задържани за срок до 24 часа. Водачът на автомобила отказал тест за алкохол. Направен му е тест за наркотични вещества, който отчел положителни резултати за амфетамин и метаамфетамин, след което е издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ.

По случая са образувани две бързи производства – по чл.270, ал.1 и по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

При извършено претърсване в къща на 58-годишния водач полицаи открили незаконно притежавана пушка с оптика и монета, за която се предполага, че е културно-историческа ценност. Оръжието и антиката са иззети и са на съхранение в РУ-Момчилград.

Две проверки за хулиганство са започнати в РУ-Джебел. Около 20,30 часа на 19 май в Джебел двама на 18 г. и 19 г. влезли в конфликт с 21-годишен и непълнолетен, като двете страни си разменили удари.

На 21 май в Джебел около 23 часа след скандал 18-годишен и 16-годишен нанесли побой на 19-годишен. По последните два случая са започнати проверки за хулиганство.

COMMENTS

WORDPRESS: 0