Темата+: 6 заведения „газят“ данъчното законодателство, двама задържани!

24rodopi.bg/Общество/Темата+ Съвместна операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната пр

24rodopi.bg/Общество/Темата+

Съвместна операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“, сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, РУ-Кърджали и служители на НАП-Пловдив е проведена на територията на Кърджали през последните три дни, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Акцията, за която първи 24rodopi.com писа, е била с цел контрол за спазване на данъчното законодателство, ограничителния режим за присъствието на непълнолетни лица и противодействие на икономическата престъпност.

В обхвата на операцията са били извършени проверки на 8 заведения в областния град. В 6 от обектите са били констатирани нарушения на данъчното законодателство, за които служителите на НАП са съставили актове, предстои налагането и на принудителни административни мерки.

Установени са били 9 непълнолетни лица без придружители, съставени са актове на собствениците на заведенията и на родителите. За създадени пречки на проверяващите да изпълняват служебните си задължения в РУ-Кърджали са били задържани двама мъже на 20 г. и 50 г.

COMMENTS

WORDPRESS: 0