Темата+: 5-годишното дете, което падна в басейн, вече е изписано от болницата

Темата+: 5-годишното дете, което падна в басейн, вече е изписано от болницата

24rodopi.bg/Темата+ 5-годишното дете, което падна в басейн и по спешност бе прието в областната болница в Кърджали, вече е изписано и състоянието м

24rodopi.bg/Темата+

5-годишното дете, което падна в басейн и по спешност бе прието в областната болница в Кърджали, вече е изписано и състоянието му е добро.

Болничният пресцентър на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” АД, Кърджали  съобщава, че  5- годишното дете паднало в басейн  вече е изписано от лечебното заведение  в добро общо състояние. То е докарано на 19 август в  болницата от екип  на Центъра за спешна медицинска помощ с остра дихателна недостатъчност.

В резултат на бързите и адекватни действия от страна на на д-р Недялка  Джангозова  и д-р Диана Димитрова състоянието на детето е стабилизирано, поставено под интензивни грижи  и наблюдение и след като вече е вън от опасност е изписано. 

Лечебното заведение изказва благодарност на д-р Диана Димитрова, д-р Ив. Рачева, д-р Вълкова,  д-р  Смаил, д-р Йорданов , д-р Петков,  специалистите  по здравни грижи  Серенай Сюлейман и Мерал Фаик  от отделението по анестезиология и интензивно лечение, на маг. фармацевт Р. Вълкова, както и не на последно място на д-р Джангозова.

Както вече 24rodopi.bg писа, разследване след инцидент с 5-годишно дете е започнато в РУ-Кърджали.

На 19 август около 17,30 часа в аквапарк във вилна зона детето паднало в басейн, посетители успели да го извадят, след което е било настанено в болница. Образувано е досъдебно производство по чл.182, ал.1 от Наказателния кодекс за неосъществени надзор и грижа от близка на детето, на която то е било поверено. Била е задържана за срок до 24 часа в полицейското управление 24-годишна жена. Разследващ полицай продължава работата по случая.

COMMENTS

WORDPRESS: 0