Темата+: 39-годишен задържан за палежа в Солинген! Не е плащал наем, бил изгонен…

24rodopi.bg/Общество Спор със собственичката на сградата и неплатени наеми - това засега е най-вероятната причина за палежа на жилищна сграда в Солин

24rodopi.bg/Общество

Спор със собственичката на сградата и неплатени наеми – това засега е най-вероятната причина за палежа на жилищна сграда в Солинген, в която изгоря българско четиричленно семейство, съобщават германски медии две седмици след опустошителния пожар в западногерманския град Солинген, при който загина четиричленно семейство от България.

Задържан е 39-годишен мъж, който преди е живеел в същата сграда, обяви на пресконференция прокурор Хериберт Кауне-Гебхард.

„Досега можеше да се установи, че до 2022 година обвиненият е живял в подпалената сграда, но собственичката е прекратила договора и той е трябвало да напусне жилището си“, посочва той.

Мъжът е бил заснет от няколко видеокамери за наблюдение в околността. Срещу него вече е имало издадена заповед за обиск на жилището му, когато този понеделник той извършва второ престъпление.

При спор със свой познат за сделка с наркотици той се опитал да го убие с мачете. Според съседи, които чули виковете, нападателят крещял и „Sieg Heil“. Това обаче не е потвърдено от пострадалия.

„Обвиненият вчера бе изправен пред съд, който да реши дали подозренията са достатъчни за ареста му. Съдът постанови предварителен арест вчера, на 9 април. Той е известен на полицията и с други, но по-малки престъпления. В жилището му са намерени запалителни материали, с каквито е извършен палежът“, посочват от прокуратурата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0