Темата+: 25-годишната Ахлам Албашир е атентаторката от „туристическото сърце“ на Истанбул

24rodopi.bg/Темата+ „25-годишната Ахлам Албашир е атентаторката. Родена е в Африн, Сирия. В Истанбул е пристигнала преди 3 дни. Тя е имала съучастник

24rodopi.bg/Темата+

„25-годишната Ахлам Албашир е атентаторката. Родена е в Африн, Сирия. В Истанбул е пристигнала преди 3 дни. Тя е имала съучастник, който в момента се издирва“, заяви пред 24rodopi.bg турският журналист Емрах Юсеин.

6-ма бяха убити и 81 ранени при атентат на пешеходния булевард „Истиклял“ в „туристическото сърце“ на Истанбул – „Бейоглу“, недалеч от площад „Таксим“. Близо 50 души са задържаните до този момент.

„Момичето е било предупредено, че трябва да умре в атентата, но тя е напуснала мястото, където вчера в 16.20 часа гръмна бомбата. Пред разследващите е обяснила, че след взрива е получила обаждане по телефона, в което е била инструктирана да пристъпи към самоубийство, за да не допусне залавяне от полицията“, каза истанбулският журналист.

От 17.00 часа вчера до 06.00 часа интернетът в южната съседка е бил спрян, заради опасения от кибератаки или нови взривове.

COMMENTS

WORDPRESS: 0