Темата+: 2-ма задържани за източване на субсидии, още лица в схемата!

24rodopi.bg/Темата+ Двама са задържани в Кърджали за неправомерно получени субсидии по национални мерки, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Облас

24rodopi.bg/Темата+

Двама са задържани в Кърджали за неправомерно получени субсидии по национални мерки, потвърдиха новината на 24rodopi.com от Областната дирекция на МВР. Припомняме, че полицаите отведоха тази сутрин в управлението шефа на фонд „Земеделие“.

Задържани са двама мъже на 40 г. и 60 г. във връзка с установени данни за неправомерно получени средства по национални мерки за доплащане за тютюн, съобщава от полицията. За да бъдат получени субсидии, в животновъден обект в община Кирково били фиктивно регистрирани около 180 овце, за което съдействал 60-годишен ветеринарен лекар. В резултат на това мнимите собственици, сред които е задържаният 40-годишен жител на областта, получили средства по национални мерки.

Изяснява се съпричастността и на други лица към описаната схема.

Работата по случая е с оглед на чл.248а, ал.2 и във връзка с чл.21 от Наказателния кодекс, се посочва в прессъобщение на Областната дирекция на МВР.

Както 24rodopi.com първи писа, във вторник сутринта полицаи влязоха във фонд „Земеделие“ в Кърджали. От там бе изведен директорът Айджан Ахмед.

Защо бяха арестувани шефът на фонд „Земеделие“ в Кърджали и ветеринарният лекар? Очаквайте подробности за схемата само в 24rodopi.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0