Темата+: 2 000 евро от изселник за придобиване на българско гражданство

24rodopi.bg/Темата+ До 2 000 евро взимат от изселник посредници за придобиване на българско гражданство, разкриха пред 24rodopi.com запознати с практ

24rodopi.bg/Темата+

До 2 000 евро взимат от изселник посредници за придобиване на българско гражданство, разкриха пред 24rodopi.com запознати с практиките в Кърджали.

„Изселникът, който има право да придобие български паспорт ангажира посредници, за да не се налага да пътува често от Турция до Кърджали или до София. Има няколко легални фирми в Кърджали и региона, но има и нелегално занимаващи се с тази дейност, какъвто е последният случай със задържаните“, посочи източникът ни.

Както вече 24rodopi.com писа, вчера състав на Окръжния съд в Кърджали взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С.М.С. от гр. Джебел – обвиняем по досъдебно производство. Той е С.М.С. е привлечен от Окръжна прокуратура – Кърджали като  обвиняем в извършено престъпление по чл.304, ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс,  за това, че през м. март 2023 г. предложил дар – парични суми на длъжностно лице – служител на МВР.

Припомняме, че задържана с него служителка в „Български документи за самоличност“ бе освободена и вече се е върнала на работа.

Посредникът парадирал, че познава нея и други паспортисти, като по този начин си създал имидж на „голям играч“.

С. С. пристигнал от Турция и заживял в хотел. Той влязъл в конфликт и с една от фирмите с основна дейност „Придобиване на гражданство и пребиваване в Република България“.

Очаквайте още по темата

COMMENTS

WORDPRESS: 0