Тегоби край Маказа: Исках да прокарам вода за хората, кметът ми отряза маркуча!

Тегоби край Маказа: Исках да прокарам вода за хората, кметът ми отряза маркуча!

24rodopi.bg/Регион   „Исках да прекарам вода до пресъхнала чешма в селото, но местният кмет разтури всичко, отряза маркуча!“, жалва се 61-г

24rodopi.bg/Регион

 

„Исках да прекарам вода до пресъхнала чешма в селото, но местният кмет разтури всичко, отряза маркуча!“, жалва се 61-годишният Митко от Лозенградци. Мъжът живее в Момчилград, но има имот в селото край граничния пункт „Маказа“. Твърди, че всичките му усилия са за доброто на неговите съселяни, но вече е… огорчен.

Става въпрос за крайпътна чешма, която е пресъхнала заради сушата. 

„Наблизо има извор. Със собствени средства прокарах вода от него, за да захраня чешмата и тя да се ползва от всички. Всичко нужно обаче бе сторено, това да се разтури. Обикалях институции, жалвах се, никой не дойде да види на място за какво става дума“, сподели за 24rodopi.com бившият служител в МВР.

Според него, доводите на селския кмет са, че той искал да прокара вода до собствената си къща, а след това да продаде по-изгодно имота.

„Искам само да дойдат общинският кмет, зам.-областният управител, ако трябва, и да видят с очите си дали това е истина, къде се намира чешмата и какво съм сторил“, допълва родопчанинът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0