Taxi босовете: 3,50 лева за такси от точка до точка в Кърджали не е много, инфлацията ни „бута“ към 5 лева!

Taxi босовете: 3,50 лева за такси от точка до точка в Кърджали не е много, инфлацията ни „бута“ към 5 лева!

24rodopi.bg/Темата+ Цените на горивата – само нагоре, инфлацията – притеснително нагоре, всичко поскъпва, само такситата карат на тарифи, определен

24rodopi.bg/Темата+

Цените на горивата – само нагоре, инфлацията – притеснително нагоре, всичко поскъпва, само такситата карат на тарифи, определени при цена на пропан-бутана 0,80 лв/л, а сега вече автогаза струва повече от 1,60 лева.

Това било отбелязано на сбирката на шефовете на трите големи фирми за таксиметрови услуги в Кърджали, на която се взело решение за новите тарифи на превозите на хора в областния град и региона.

Както вече 24rodopi.com писа, от 2 май таксиметровите услуги в Кърджали са с нови цени. Поскъпването в рамките на града е от 50 стотинки до 1 лев, в зависимост от разстоянието. Най-често срещаната калкулация на курс от точка до точка в града е 3,50 лева.

Превозът на пътници от Ардино до Кърджали скача от 30 на 40 лева, а до Асеновград – от 80 на 90 лева.

Таксито от пазара на Кърджали до Енчец струва 7 лева, старата беше 6 лева. Пътуването до Главатарци е актуализирано от 9 на 10 лева.

„Старите ни цени са от началото на лятото на м. г., когато цената на автогаза се движеше между 78 и 82 стотинки за литър, днес е 1,61-1,62 лева за литър. При такъв скок цената на горивото, а и на другите компоненти за формиране на коректна цена, от точка до точка в Кърджали тя трябва да е поне 4,50 – 5 лева. Затова приемете, че 3,50 лева е компромисната тарифа“, коментира пред 24rodopi.com управител в таксиметрова фирма.

Заради продължаващото увеличение на цените на горивата, като прогнозата на водачите на жълти коли е за 30-40% до края на май, възможно е скоро да има нова корекция на цените на таксиметровите услуги.

COMMENTS

WORDPRESS: 0