Tалантливи, мотивирани, успешни… Трима от Езиковата с призови места в национални литературни конкурси

Tалантливи, мотивирани, успешни… Трима от Езиковата с призови места в национални литературни конкурси

Когато си на върха, всички те поздравяват – кратко, точно и ясно казано за възпитаниците на Езиковата гимназия "Христо Ботев" в К


Когато си на върха, всички те поздравяват – кратко, точно и ясно казано за възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали.

Аплаузите за тях не стихват, защото маратонът на успешните гимназисти продължава. Дни преди патронния празник на Гимназията, учителите по български език и литература имат повод за радост. Ибрахим Ахмед от 11Е клас спечели първо място в конкурса „Моят любим учител“, организиран с подкрепата на Регионалното управление на образованието  Стара Загора. Целта на конкурса беше да се разкаже за учители -личности, които са не само добри професионалисти, а и хора с мисия. С примера си те променят света на своите ученици, мотивират ги да се развиват и усъвършенстват, да мислят и действат като достойни и модерни личности на 21 век .

Мария Тонева от 11Б клас спечели второ място в националния литературен конкурс „Живеем в земята на Ботев” с есето си „Апокалипсис“, а за поредна година Никол Славова от 11Е клас е сред най-добрите в страната. Тя спечели трето място за стихотворението си „Писмо до рая“ . Конкурсът е организиран от община Враца и  ЦПЛР „Център за работа с деца“ Враца със съдействието на Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата и Регионално управление на образованието – Враца. Целите на конкурса са да приобщят участниците в конкурса към делото на революционера Христо Ботев и към дълбоко – хуманното му творчество. Силата, с която Ботев присъства в националния пантеон на безсмъртието да помага за укрепване духа на патриотизъм и българщина в младото поколение.  Конкурсът е посветен на 145-ата годишнина от героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета. В него взеха участие 308 ученици от различни области в страната, разделени на две възрастови групи.

Поздравления за успехите на ботевци и нека не забравяме, че те са огледало на труда на не един и двама учители. Образованието е инвестиция с дългосрочен капитал. От първата буква и сричка, написани в тетрадката, до развиване на таланта и мисълта. Не на последно място стои мотивацията за успех и вдъхването на вяра в младежите, че са можещи и знаещи!“, отбелязват от Езиковата гимназия.

24rodopi.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0