Световна агенция вкарва партията на Слави Трифонов в парламента с 8,5%

24rodopi.bg/ПолитикаПартията на Слави Трифонов ще влезе в 49-ото Народно събрание с 8,5 на сто от гласовете. Това сочи за „Има такъв народ“ световната

24rodopi.bg/ПолитикаПартията на Слави Трифонов ще влезе в 49-ото Народно събрание с 8,5 на сто от гласовете. Това сочи за „Има такъв народ“ световната социологическа агенция „Ипсус“, която провела допитването в периода от 19 декември до 11 януари.

Данните оповести пред медиите тази вечер самият Слави Трифонов.

25,3% ще гласуват за ГЕРБ, смятат от „Ипсус“. Втора сила се очертава „Продължаваме промяната“ – 17,3%, а третото място е отредено за „Демократична България“ с 11,9 на сто. Четвърта сила е „Възраждане“ с 11,7 на сто, следват БСП – 10,6%, „Имат такъв народ“ – 8,5%.

Социологията на Трифонов дава на ДПС едва 3,5%, но се прави уговорката, че в резултата не е включен вотът от Турция и традиционните за движението региони в България.

„Български възход“ е аут от парламента с 2,8 на сто от гласовете

Слави Трифонов коментира, че вярва на данните. „Това е агенцията, която работи в над 90 страни и се съгласиха да работят в България. Това е агенция, която има огромен имидж навсякъде по света, където е работила“, подчерта шоуменът.

ИТН ще направи всичко възможно да влезе в следващото Народно събрание с достоен резултат и да направи всичко възможно той да работи, каза още Трифонов.

БСП и „Продължаваме промяната“ нямат никакъв шанс за следизборно коалиране с ИТН, зарече се Слави.

COMMENTS

WORDPRESS: 0