Светльо Ковачев: Най-сериозните ни опоненти за Европа са тимовете пред нас

Светльо Ковачев: Най-сериозните ни опоненти за Европа са тимовете пред нас

24rodopi.bg/Спорт „Най-сериозните ни опоненти за място в Европа са тимовете, които са пред нас в класирането. Но ако ние играем нашата си игра, няма

24rodopi.bg/Спорт

„Най-сериозните ни опоненти за място в Европа са тимовете, които са пред нас в класирането. Но ако ние играем нашата си игра, няма от какво да се притесняваме. Точките са малко спрямо отборите пред нас и смятам, че ако направим няколко успешни мача, ние ще се наредим в зоната за Европа. Дано всичко се решава на футболния терен“.

Това обяви в интервю за клубния сайт играчът на „Арда 1924“ Светослав Ковачев. Той е един от основните футболисти на „Сините от Кърджали“. Ковачев пристигна от „Лудогорец“ под наем през 2020 г., а през 2021 г. след като стана свободен агент подписа договор с „Арда 1924“.

Играчът коментира задаващата се футболна пролет в страната, като я определи за доста интересна, като „Арда 1924“ има шанс отново да търси участие в евротурнирите.

„Принципно през Купата на България е по-лесно, защото са по-малко мачове. Но там нямаш право на грешка. Що се отнася до първенството, според мен и там имаме шансове, както знаете седмото място дава право на участие в бараж. Ние такъв вече спечелихме веднъж и можем да кажем, че имаме опит. Но вижте определено битките както за Купата, така и за първенството, ще са сериозни“, посочи Ковачев.

Той коментира и предстоящата контрола с „Динамо“-Москва.

„Ще е интересен мач. Все пак „Динамо“ е сериозно име във футбола. Но само да кажа, че и първите две контроли, които играхме, също бяха срещу сериозни противници. Особено със „Заря“, който е многократен участник в европейските клубни турнири. От тези проверки ние само можем да имаме полза, без значение какъв е резултатът“, посочи Светльо Ковачев.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0