Суета, самореклама с хаир… Покровител на украинци, а и на хотелиери, е народът!

Суета, самореклама с хаир… Покровител на украинци, а и на хотелиери, е народът!

24rodopi.bg/Коментари Когато украинци са настанени в хотел или къща за гости, това означава, че тези бежанци от войната имат покровител и той се ка

24rodopi.bg/Коментари

Когато украинци са настанени в хотел или къща за гости, това означава, че тези бежанци от войната имат покровител и той се казва Министерския съвет. После е редно да се каже, че покровител е и българският данъкоплатец, защото 40-те лева, които се дават на ден за украински гражданин, и които пари отиват в сметката на съдържатели на хотели, са от хазната.

Правителството помага и на украинеца, и на хотелиера. Един вид покровителства и двамата.

Има бизнесмени, и „бизнесмени“. Има хора, които правят хаир, има и такива, които си правят самореклама с хаир.

Един собственик на старата база на соцпредприятие, която превърнал в хотел, се хвали, че станал покровител на украински граждани. „Покровител“, ама си чака 40-те лева от покровителя!.

Има един истински бизнесмен, земляк на кофти покровителя. Та този бизнесмен, строителен предприемач, обзаведе като в петзвезден хотел два апартамента, в които настани две семейства.

Разговаряхме с жените и децата им. За войната. За раздялата – мъжете са в Украйна.

„Първо напишете за човека, който ни даде дом, осигури храна, топлина. Дори децата имат зала, в която включват компютрите с надеждата да проведат дистанционно обучение, което не винаги се случва, защото там, откъдето идваме, често вият сирени и учебен процес е невъзможен“, каза една от жените.

А бизнесменът, който е дал дом, храна и топлина, „отряза“ екипа на 24rodopi.com: В никакъв случай за мен! Моето е човешки дълг, хаир… Не цапайте стореното добро с реклама.

***

Писали сме го десетки пъти. Доброто не застава пред камера, то не търси сензация, рейтинг, реклама. Доброто не е за пъчене. То не е суета. „Лявата ръка да не знае какво прави дясната“. Цитат от Библията. Направи добро, но изхвърли суетата. Този, който трябва да види, е видял. Другото е просто лицемерие.

Знаете как изглеждат наши политици в джамии и църкви, но с фотограф заедно с тях. 

Същото е.

Снимка: pixabay.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0