Студенти ползват канабис като… допинг!

Студенти ползват канабис като… допинг!

24rodopi.bg/Криминале Студенти наблягат на канабиса по време на онлайн лекции, защото така си връщали силите, оправяло им се настроението, преодоля

24rodopi.bg/Криминале

Студенти наблягат на канабиса по време на онлайн лекции, защото така си връщали силите, оправяло им се настроението, преодолявали умората и тревожността.

Това разкри в съда първокурсник от Родопите, който бил задържан с малко над 6 грама трева, съобщават колегите от 24smolian.com.

Мъжът бил спипан в опит да избяга от лек автомобил, в който пътувал. Малко преди това той си купил дрогата от дилър в смолянския квартал „Райково“. После се видял със свой приятел, който бил взел автомобила на баща си. Двамата младежи тръгнали да пообикалят из родопския град. На едно от кръстовищата обаче полицейски патрул им подал знак да спрат. Водачът се уплашил, защото не носил документите си, и продължил по пътя, последван от патрулката. В близост до стадион „Смолян“ спътникът му слязъл от колата и побягнал, но бил достигнат от униформен служител на реда. Пред него студентът признал, че сторил това защото в себе си носил канабис. Освен дрогата полицаите открили гриндер за стриване на наркотика, както и електронна везна.

По-късно в съда първокурсникът разказал, че негови приятели така преодолявали стреса от лекциите, та и затова той решил да пробва.

Подобно ноу-хау „Пуша и не чувствам умора“ обаче коства глоба в размер на 1000 лева на бъдещия висшист.

COMMENTS

WORDPRESS: 0