Стрийт фест в Кърджали под надслов „Моят глас” (видео)

24rodopi.bg/Култура Стрийт фест се проведе в Градската градина под надслов „Моят глас”. В него участваха ученички от пет училища в Кърджали, които тв

24rodopi.bg/Култура

Стрийт фест се проведе в Градската градина под надслов „Моят глас”. В него участваха ученички от пет училища в Кърджали, които твориха на открито.

Идеята е чрез изкуство да се чуе гласът на младите момичета – за техните проблеми, които срещат в обществото, в семейството, в училище, в средата, в която общуват, заяви Елисавета Кехайова, директор на Регионална библиотека „Н. Й. Вапцаров“.

Стрийт фестът е по проект, озаглавен „Стрийт фест 3Е / Еманципация, Ерудираност, Емпатия”, който библиотеката спечели и се финансира от Български фонд на жените, София.

Близо час гимназистките рисуваха и на открито в Градската градина на Кърджали, а след това организираха и шествие с техните платна.

„Щастлива съм, че успяхме да реализираме този проект и днешното събитие е финалната фаза от реализацията му. Младите хора трудно споделят проблемите си и с чрез този проект се опитахме да ги провокираме, да чуем техния глас. Направихме го чрез изкуство.“, сподели Елисавета Кехайова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0