Стратегията: ПП и ДБ печелят 5-ия мандат в Кърджали

Стратегията: ПП и ДБ печелят 5-ия мандат в Кърджали

24rodopi.bg/Политика "Продължаваме промяната" /ПП/ и "Демократична България" /ДБ/ заедно могат да спечелят 5-ия депутатски мандат в Кърджали. Това обя

24rodopi.bg/Политика „Продължаваме промяната“ /ПП/ и „Демократична България“ /ДБ/ заедно могат да спечелят 5-ия депутатски мандат в Кърджали. Това обяснявал съпредседателят на ДБ Христо Иванов в неформални разговори с лидери на ПП относно евентуалното предизборно коалиране на двете формации. Коалицията ще спечели първото място на изборите през октомври, а освен това ще има и други успехи, като сред локалните е кърджалийски пробив в „бастиона на Доган“.

Това разкриха за 24rodopi.com източници от ДБ.

Освен, че заедно ще бъде първа политическа сила, предизборната коалиция ще работи активно в смесените региони, за които ДБ има стратегия и работи по нея, докато в ПП това е голям пропуск, допълва активистът на ДБ.

Тепърва колективните органи на „Демократична България“ ще обсъждат и ще вземат решения относно евентуално коалиране с ПП, но се водели неформални разговори.

На последните избори ПП не успя да спечели депутатски мандат единствено в 9-ти Кърджалийски многомандатен район. Ако се стигне до коалиция ПП-ДБ, кампанията в региона ще бъде водена от ДБ, която има структура в областния град, докато ПП е без такава. Фаворит за второто място в кандидатската листа е общинският съветник Радослав Милев. Водачът ще бъде популярно лице от столицата.

COMMENTS

WORDPRESS: 0