Страшна нощ от другата страна на Вейката, в Кирковско – в очакване и на огъня, и на „въздушните пожарни“

24rodopi.bg/Темата+ Хората в населените места в гръцката част на Родопите останаха будни в нощта срещу 22 август заради огнения ад, който се движи къ

24rodopi.bg/Темата+

Хората в населените места в гръцката част на Родопите останаха будни в нощта срещу 22 август заради огнения ад, който се движи към българска територия.

Това предаде нашенец, който е на работа в Ясмос, където също имаше евакуация. За евакуираните бяха отворени джамиите в съседните села, за други е намерен подслон в Комотини.

Огънят под Вейката се разпространява бързо.

Пътят Ксанти – Ясмос – Комотини е затворен, движението е през магистралата „Егнатия одос“. Сажди от пожара падат в крайбрежните селища Фанари и Ароги.

Припомняме, че трима сирийски бежанци са задържани за пожара. В гората на парка Дадия край Александруполис, където горя два дни по-рано, е намерен труп на бежанец.

„Следим билото на Гюмюрджински снежник. Утре огънят ще стигне Вейката. Надеждата ни е час по-скоро да видим летящите хеликоптери, „въздушните пожарни“. Не се ли случи това, ще стане много по-страшно и на наша територия“, споделя жител на Чорбаджийско, който ни е изпратил и кадри (малката снимка).

На снимките: Пожарът видян от гръцка територия и от село Чакаларово. Гърците в помощ на бедстващите сънародници

COMMENTS

WORDPRESS: 0