Старт на парламентарните покупки! За да се роди кабинет „Габриел“ е нужно 10 депутати да кръшнат

24rodopi.bg/Коментари/Политика Дали ще има правителство на Мария Габриел, подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ИТН, зависи от… колко депутати ще кръшнат от така

24rodopi.bg/Коментари/Политика

Дали ще има правителство на Мария Габриел, подкрепено от ГЕРБ, ДПС и ИТН, зависи от… колко депутати ще кръшнат от така важното парламентарно заседание.

Трите формации не дават сбора от 120+, ако всички народни представители са на работните си места. Но пък може да мине при намален кворум, който се осигурява само с бягство. Но и силно мотивиране на кръшкачите и техните началници преди това.

За успех на габриеловите родилни мъки само със 116 гласа са необходими 10 бегълци от парламентарна зала.

В 49-ото Народно събрание е даден старт на трансферния сезон. На първо време няма да има прехвърляне на депутати от една група в друга, защото предателството е много явно, дразнещо и предизвикващо народна омраза. Но пък същите си мислят, че бягството от зала не е предателство.

С други думи, настъпило е време за купуване на депутати-бегълци.

Все едно отегчената електорална маса не е виждала подобни „финансови сафарита“ през годините. Простата истина е, че партиите няма с какво да изненадат. Затова говорят и резултатите вот след вот. Предизборните кампании също. Безсилието на „няма с какво да ви излъжем вече“.

Различните формации отказват да разберат реалността, която сами създадоха. Тя диктува отвращението. Пазарлъци, купуване и продаване. Партиите станаха трудови борси за неудачници, които пък в парламента се опитват още повече да вдигнат цената си.

„Докато си играем на войни, държавата отива в канала“, е последното прозрение на Борисов в парламента. Превод-стига сме се гонили, дайте всички на една софра и да почваме…

COMMENTS

WORDPRESS: 0