Срещата Никола Чанев – Ерол Мюмюн: Мантинели на „8-ми март“, видеонаблюдение в парковете, стопанисването на басейните…

24rodopi.bg/Общество Областният управител Никола Чанев посрещна в кабинета си новия кмет на Кърджали Ерол Мюмюн. Двамата обсъдиха в оперативен порядъ

24rodopi.bg/Общество

Областният управител Никола Чанев посрещна в кабинета си новия кмет на Кърджали Ерол Мюмюн. Двамата обсъдиха в оперативен порядък проблемите, които стоят за решаване пред местната власт в навечерието на зимата и взаимодействието с държавната администрация.

Въпреки, че снегът ни подмина, занапред трябва да сме максимално бдителни в името на здравето и сигурността на гражданите, категорични бяха Чанев и Мюмюн. Областният управител изрази задоволство от първите стъпки на новоизбрания кмет, а именно: проектната готовност за изграждане на спортна площадка в кв. „Възрожденци“ и разтрогването на неизгодния договор с фирма „Иновия“ за поддръжка на зелените площи. Кметът пое ангажимент в най-скоро време да бъдат поставени мантинели на ул. „Осми март“, която бе основно ремонтирана преди 4 години, а недовършеният Информационен център на общината да бъде включен в капиталовата програма за следващата година и въведен в експлоатация.

В хода на срещата бяха обсъдени и други ключови за града теми като сметосъбирането, снегопочистването на кварталите, видеонаблюдението на парковете, стопанисването на плувните басейни, коледната благотворителност и др. Кметът и областният управител се договориха да провеждат регулярни срещи и да работят в синхрон с инструментариума на местната и държавната власт за благоустрояването на Кърджали и качеството на живот във всички населени места на общината.

COMMENTS

WORDPRESS: 1
  • comment-avatar
    ПетровЗ. 8 месеца ago

    Кога.ще,оправите.тротоарите,квартал,баикал,славянска.джебрлска,и,въобще,Ерика,разкопае,газаджиите,също,нарязаха,улиците.гн,Чанев,г-н,кмете,докога,само,централни.улици.пред.общината.