Среброто на Оги прати България в Топ 8!

Среброто на Оги прати България в Топ 8!

24rodopi.bg/Спорт По-сковано, но притеснението заради първия голям финал при мъжете  бе обяснимо. Така започна срещата на Европейското по бокс в Ере

24rodopi.bg/Спорт

По-сковано, но притеснението заради първия голям финал при мъжете  бе обяснимо.

Така започна срещата на Европейското по бокс в Ереван за Ергюнал Сабри.

Както 24rodopi.com първи писа, Оги спечели среброто след като допусна загуба на финала срещу коравия грузинец Сахил Алахвердови.

Талантът ни започна малко по-сковано срещата. Той изостана в картите след първия рунд, но във втория показа голяма част от арсенала си. С бързи и точни действия кърджалиецът обърна развоя на срещата и всичко опря до финалния рунд. В него срещата бе равностойна, като една-две по-точни комбинации на грузинеца му осигуриха и успеха.

Така България завърши Европейското първенство с три медала. Освен среброто на Ергюнал, с бронз се поздравиха Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг).

Статистиката преди финалите в Ереван показва, че България е една от 12-те страни, излъчили участници в последния ден на турнира. Общо 219 боксьори от 39 държави имаха свои представители в арменската столица. По брой медали общо България се нарежда на осмо място.

COMMENTS

WORDPRESS: 0