Спортният шеф в „Арда 1924“: Искаме най-добрите български футболисти! Със сериозен спонсор нещата се случват

Спортният шеф в „Арда 1924“: Искаме най-добрите български футболисти! Със сериозен спонсор нещата се случват

24rodopi.bg/Спорт „Трансферите в клуба приключиха, още повече, че трансферният прозорец затвори. Вече започваме да работим за следващия трансферен пр

24rodopi.bg/Спорт

„Трансферите в клуба приключиха, още повече, че трансферният прозорец затвори. Вече започваме да работим за следващия трансферен прозорец. Знаем какви футболисти ни трябват в отбора, за да стане конкуренцията още по-добра и действаме напред“.

Това заяви спортният директор на „Арда 1924“ Ивайло Петков. Той коментира селекцията, успешния трансфер на Лъчезар Котев в руския „Химки“, както и нивото на отбора.

„Когато имаш сериозен президент и сериозен инвеститор зад гърба, по-лесно се случват нещата. Винаги съм казвал, че приоритет са българските футболисти и когато има такъв на пазара, ние правим всичко възможно да го привлечем. Смятам да продължим да работим в тази линия, защото това е правилната според мен. Едва, когато няма такъв българин на трансферния пазар, тогава се обръщаме към чужденец, който да е доста класен. Няма да крия, ние водихме преговори с други български футболисти, които по една или друга причина не се съгласиха да дойдат при нас и отидоха в други клубове. Смятам, че те сега съжаляват за това тяхно решение. Но пак искам да се повторя, ПФК „Арда“ залага и държи да привлича български футболисти“, посочи Петков.

Той изрази надежда, че с привличането на новите футболисти ще се вдигне класата на тима.

„Няма какво да крием, искаме да играем в Европа. Как ще се случи това, дали през първенството или през Купата на България за нас е без значение. Виждате, че отборите от 4 до 8 място са през 3-4 точки разлика и има вариант дори да сме на 4-то място, и да играем бараж. Същото важи и за 7-мо място. Вариантът през Купата на България също е възможен, защото имаме да играем четвъртфинал, който е в един мач и всичко е възможно. Евентуално участие на отбора в Европа, първо ще донесе приходи в клуба, второ тези футболисти, които имаме, има голям вариант да бъдат забелязани от чужди отбори“, посочи Петков.

Относно преминаването на Котев в „Химки“: „До този трансфер се стигна благодарение на мой контакти в Русия. Знаете, че съм играл там, както и в Турция. От „Химки“ директно ми се обадиха на мен, понеже търсеха футболист на тази позиция. Нещата после се случиха много бързо, защото, когато имаш добър футболист, трансферите стават много лесно“.

Петков допълни, че е имало интерес и към други футболисти, но „нашата цел не е да разпродаваме отбора, а да надграждаме и да сме конкуренти на т.нар. грандове в България“.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0