Спортни издания първо „разпродаваха“ „Сините от Кърджали“, сега видяха друго: „Арда“ се стабилизира финансово

Спортни издания първо „разпродаваха“ „Сините от Кърджали“, сега видяха друго: „Арда“ се стабилизира финансово

24rodopi.bg/Регион „Арда“ Кърджали се стабилизира финансово с новите благодетели на клуба и това ще позволи заплатите на футболистите да бъдат върнат

24rodopi.bg/Регион

„Арда“ Кърджали се стабилизира финансово с новите благодетели на клуба и това ще позволи заплатите на футболистите да бъдат върнати при старите нива преди кризата да удари отбора“, пише „Кота спорт“. И още: „От „Арда“ са се изплатили до последната стотинка с всички свои футболисти, а освен това играчите са се разбрали с шефовете да се върнат на старите възнаграждения, които получаваха преди финансовата криза да удари тима.

Това на практика означава, че „Арда“ ще задържи всички свои играчи, а единствено тези с изтичащи договори са все още с неясно бъдеще и с тях се водят преговори. Ръководството ще направи всичко възможно, за да задържи футболистите, които са желани от Александър Тунчев“.

Новият наставник на „Сините от Кърджали“ ще има свободата да направи селекция през лятото. Добрите новини за кърджалийския футболен клуб присъстват и в други спортни медии, които първо „разпродаваха“ „Сините от Кърджали“, но сега отбелязват новата организация на работа и стабилизираното финансово състояние на клуба.

Както вече 24rodopi.com писа, бюджетът на „Арда 1924“ за сезон 2022/2023 е в рамките на 3 милиона лева, което е солидна база за класиране в „златната среда“ и атака на 7-ото място, което дава право на участие в бараж за евротурнирите. Новият основен спонсор на „Сините от Кърджали“ е местната фирма „ИК Наталия“.

COMMENTS

WORDPRESS: 0