Споразумяха се: Председател на ОИК-Кърджали от ДПС, секретар от ПП-ДБ

Споразумяха се: Председател на ОИК-Кърджали от ДПС, секретар от ПП-ДБ

24rodopi.bg/Политика Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание, се споразумяха

24rodopi.bg/Политика

Представителите на местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 49-то Народно събрание, се споразумяха за състава на Общинската избирателна комисия в Кърджали.

Това стана на консултациите, проведени при кмета на общината доц. д-р инж.Хасан Азис.

Представители на шест партии и коалиции участваха в срещата за определяне на състава и броя на членовете на ОИК за произвеждане на избори за общински съветници, кметове на общини и кметства на 29 октомври.

Броят на членовете на Комисията ще бъде от 13 души. Представителите на партиите и коалициите постигнаха съгласие председателят да бъде от  ПП „ДПС“. Заместник председателите ще бъдат 4 – от  Коалиция “ГЕРБ-СДС“,  ПП „Възраждане“, Коалиция  “БСП за България“ и ПП „ИТН“. Секретарят ще бъде от Коалиция „ПП – ДБ“. Освен  представител в ръководството  на ОИК, ПП“ГЕРБ“ ще има 3-ма членове,  Коалиция „ПП-ДБ  Обединение“ – 2, ПП “Възраждане“ и ПП „ДПС“ – по един.

Участниците представиха поименни предложения. Общинска администрация ще изпрати протокола и предложенията в ЦИК, която ще назначи до 8 септември състава на ОИК-Кърджали.

COMMENTS

WORDPRESS: 0