Спипаха шофьор, надрусал се с два вида наркотици

Спипаха шофьор, надрусал се с два вида наркотици

33-годишен управлявал автомобил след употреба на два вида наркотици, установили полицаи от РУ-Кърджали. Мъжът се придвижвал с „Фолксваген“ и бил прове

33-годишен управлявал автомобил след употреба на два вида наркотици, установили полицаи от РУ-Кърджали. Мъжът се придвижвал с „Фолксваген“ и бил проверен около 2,30 часа през нощта срещу понеделник в района на бензиностанция в областния град. Тестът за наркотици, извършен с техническо средство, отчел положителни резултати за амфетамин и канабис. Водачът отказал проби за химически анализ. Задържан е бил за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство в РУ-Кърджали по чл.343б, ал.3 от Наказателния кодекс.

Двама с нерегистрирани автомобили

Нерегистрирани моторни превозни средства били засечени в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кърджали, съобщиха от полицията. При проверка в село Черноочене на лек автомобил „Ауди“, управляван от 48-годишен, станало ясно, че колата е с прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност. При проверка в областния град и направена справка полицаи установили, че лек автомобил „Фиат“, управляван от 47-годишен, не е редовно регистриран. Работата по двата случая продължава сектор „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

COMMENTS

WORDPRESS: 0