Спипаха горски с бракониерски дърва в двора!

Спипаха горски с бракониерски дърва в двора!

24rodopi.com/Криминале/Регион Лесничей в Кирковско е бил спипан с незаконни дърва в двора на къщата му, научи 24rodopi.com от отлично осведомени изто

24rodopi.com/Криминале/Регион

Лесничей в Кирковско е бил спипан с незаконни дърва в двора на къщата му, научи 24rodopi.com от отлично осведомени източници. 6-те кубика били без превозен билет. На държавния служител Б. бил съставен акт, а доклад от проверката пратена на шефа му в Горското стопанство в Кирково за вземане на отношение. Случаят е от миналата седмица, потвърдиха от горската дирекция.

Припомняме, че в момента пък се извършва проверка за незаконен добив на дървесина в РУ-Кирково. Служител на местното Държавно горско стопанство изготвил констативен протокол за извършена сеч без редовно писмено позволително на 32 дървета бял бор. Група „Криминална полиция“ в управлението изяснява случая с оглед на чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс. Издирва се извършителят на деянието.

До средата на август общо 146 са направените проверки от два мобилни екипа от дирекция „Контрол по опазване на горските територии и ловно стопанство“ при Изпълнителната агенция по горите. Те са извършени  в обекти за добив, съхранение, преработка и търговия с дървесина в района на Кърджали, Пазарджик и София. Обект на проверките на мобилните екипи са били и превозни средства, транспортиращи дървесина, както и ловци и физически лица.

COMMENTS

WORDPRESS: 0