Спешен доклад на Даниел Делчев за необходимите средства за ремонти след водния ад

Спешен доклад на Даниел Делчев за необходимите средства за ремонти след водния ад

24rodopi.com/Регион Областният управител на Кърджали Даниел Делчев ще представи спешен доклад по общини и обекти, които се нуждаят от ремонт след вод

24rodopi.com/Регион
Областният управител на Кърджали Даниел Делчев ще представи спешен доклад по общини и обекти, които се нуждаят от ремонт след водния ад. Това е новината от днешната среща с премиера Кирил Петков.
„Проведохме среща с трима областни управители и обсъдихме всички мерки, които трябва да се вземат“, заяви началникът на кабинета на Кирил Петков“ Лена Бориславова след срещата на министър-председателя с областните управители на засегнатите от наводненията Смолянска, Благоевградска и Кърджалийска области.
„Решенията, които бяха взети, е че за първи път вместо да се плаща и после да се действа, ще въведем нов модел на работа. В спешен порядък областните управители, заедно с всички компетентни и ресорни министерства, трябва да представят до края на деня доклади за това какви са необходимите ремонтни и възстановителни дейности, които трябва да бъдат извършени. Тези доклади трябва да съдържат подробни разчети за единични цени и количествено-стойностни сметки, за да може още до края на седмиците експерти да извършат огледи и да установят какъв е точният размер на щетите и след това незабавно да бъдат отпуснати необходимите средства, за да се извърши ремонт на всички засеганти инфраструктурни и други обекти. Също така се реши до края на деня да бъде обследвана възможността за изграждане на мостове, където те са били срутени заради придошлите води. На следващо място бяха възложени като приоритети обследване на възможността за търсене на отговорност на лицата, които са рехабилитирали инфраструктурата в предишните две години и въпреки ремонтите се е стигнало до настоящите инциденти“, отбеляза Бориславова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0